Glötdalsvallen

Det kändes helt rätt att avsluta med turen till Glötdalsvallen. Den kanske vackraste turen av de alla tre. En tur som ger den där känsla av att vilja återvända, snart. Men så bjöd dagen också på det finaste vädret under våra tre dagar i Lofsdalen.

Naturligtvis följde vi vår tradition och missade avtaget mot Glötdalsvallen. Vi råkade istället svänga av mot Hovärken. Här fick vi fina vyer över dalen så vi lägger turen på minnet till framtida vandringssdagar.

Väl tillbaka på rätt spår njöt vi i fulla drag av vackra vyer, väl markerade leder och en fantastisk plats att äta matsäck på.

Leden bjuder på såväl skog, myr (inga hjortron idag) och kalfjäll. Spången över hjortronmyrarna är stabil så det är bara att höja blicken och njuta av den vackra omgivningen. Bra att veta är att leden korsar Glötån där du kan fylla på vattenflaskan vid behov.

Bra att veta:

  • Hur tar du dig dit? Bil till parkering vid Hovärksvägen.
  • Om leden: Drygt 8 km tur och retur. Relativt lättvandrat även om det går både upp och ner. Och väldigt tydligt skyltat om man bara tittar.
  • Tips: Rastplatsen där du vänder är mycket fin och passar utmärkt för att njuta av matsäcken.
Skärmbild 2020-10-06 162254

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela på facebook
Dela på linkedin

Om mig

100.000 steg är en blogg med många steg vandring och inslag av några steg vardagsmotion, träning och små steg för att försöka leva lite mera klimatsmart. Jag som driver den här bloggen heter Marie Gunnarsson, en skåning som större delen av mitt vuxna liv har varit bosatt i Stockholm.

Resa och hälsa är två av mina passioner. På senare år har jag upptäckt att dessa båda kombineras väldigt bra genom vandring. Nya upplevelser och vardagsmotion på ett bräde. I närområdet eller lite längre bort.

Jag ”glamvandrar” gärna för att få det bästa av två världar. Prova gärna att gå några steg i mina fotspår.

Vill du veta lite mera om mig och min blogg? Läs vidare här.