Marie i Abisko

Lite mera om mig och min blogg

100.000 steg – vad symboliserar det?

För mig är det främst vandring och träning. Vandring eftersom det rent fysiskt består av steg. Träning eftersom jag trivs med att löpträna men också vill trycka på vikten av vardagsmotion. Just 100.000 steg är det mål jag själv har varje vecka.

På den här bloggen kommer jag främst att fokusera på just vandring och hur enkelt det kan vara. En tur ut i skogen i närområdet, en stadsvandring eller en dagsutflykt under en semester. Jag vill inspirera till vandring även för oss som inte med enkelhet slänger ihop en måltid över öppen eld eller tycker det är toppen att sova i vindskydd. Lite mera ”glamvandring” helt enkelt, där man på flerdagsturer kommer fram till en säng, en dusch, en god måltid och varför inte ett gott glas vin efter dagens etapp. Allt på ett sätt som tar hänsyn till natur och miljö. Leave nothing but footprints, take nothing but memories.

Själv gjorde jag min första vandring 1997, från Abisko till Nikkaluokta. Sen blev det ett långt uppehåll till 2015 då jag fick en vandring på Roslagsleden i 50-årspresent. Därefter har jag vandrat vidare. Men jag var inte helt inaktiv på vandringsfronten under 18 år. Vi har ofta vandrat under våra familjesemestrar, allt från ett par kilometer till stranden på en grekisk ö till en heldag i fantastiska Yosemite i Kalifornien.

Fotsteg i sanden
Bootcamp på Österlensleden

Jag…

Vandrar allt från Nackareservatet och Sörmlandsleden till dagsturer under resor i när och fjärran. Längst bort är Yosemite i Kalifornien och World,s End på Sri Lanka. Längsta vandring är Tour de Mont Blanc, 17 mil på nio dagar.

Tränar främst löpning, allt från intervall till distanser på upp till 15 km. Med ålder har jag tvingats inse att även styrka behövs och då helst i form av ett styrkepass på Friskis o Svettis. Min bästa vardagsmotion är promenader och jag har som mål att gå 100.000 steg varje vecka.

Klimatsmarta handlingar är något jag strävar efter, men ack så svårt. 2020 = flygfritt. Där fick jag oväntat (och ovälkommen) hjälp på traven.