Rimforsa Strand

Åter till Rimforsa Strand. Rimforsa ligger knappt 4 mil söder om Linköping. Huvudbyggnaden är från 1911 och ligger vackert vid sjön Åsunden. Ända fram till 1962 drev Fredrika Bremerförbundet lanthushållningsseminarier här. Sedan har det varit lite blandad kompott tills familjen Eriksson tog över stället 1999. Förutom 41 hotellrum finns även restaurang, sällskapsrum, flera trevliga uteplatser och en bastu vid sjön Åsundens strandkant. På lördagar under vintern fram till påsk har man kört utelunch, en härlig anpassning till de tider som råder.

Maten är ett kapitel för sig. Vi hade bokat övernattning med tre-rätters middag. Köket satsar mycket på lokala ingredienser. Så nära som möjligt så långt som möjligt. Och hur häftigt är det inte att få njuta av gös fiskad i sjön utanför. Ett givet val för min del. Förutom den goda maten gjorde vacker dukning, avstånd helt enligt regelverket och engagerad och proffsig personal vår matupplevelse så bra den bara kunde bli. Och världen kändes nästan som 2019 igen. Men med avstånd och handsprit inom nära räckhåll.

Det här fick vi njuta av:

Den personliga stämningen märks på flera sätt. En sak som kändes både familjär och corona-anpassad var kylen med drycker. Ta vad du känner för, skriv upp på listan och betala när du checkar ut. En liten affär med lokala produkter finns också i anslutning till receptionen.

Du behöver inte vara sysslolös när du besöker Rimforsa Strand. Sjön innebär möjlighet till skridskoåkning vintertid och paddling sommartid. Sjön Åsunden är en del av Kinda kanal som för övrigt fyller 150 år 2021. Sommartid kan du åka båt på kanalen. Varför inte åka med m/s Kinda till Brokind och vandra Östgötaleden tillbaka till Rimforsa? På hemsidan finns förslag på flera olika aktiviteter och vandringar. Men, kom ihåg, att du kan också bara vara.

Efter en härlig frukost var vi i valet och kvalet mellan att gå ännu en tur på plats eller stanna på vägen tillbaka till Stockholm. Det blev en kompromiss. Vi tog en härlig promenad i Rimforsa längs Åsunden i vårsolen på förmiddagen, förbi trevliga solstolar där jag hade kunnat stanna.

Bra att veta:

  • Hur tar du dig dit? Kommer du med bil längs E4an svänger du av på väg 34 vid Linköping. Därifrån är det ca 35 km. Det går också att ta tåg till Linköping och sedan Kustpilen vidare till Rimforsa.
  • Tips. Rimforsa Strand har många tips på roliga aktiviteter och utflyktsmål på hemsidan under Se och göra.
  • Bra tid att besöka. Året runt, men om du vill åka på Kinda kanal är självklart sommaren bäst.
  • Läs mera på Rimforsa Strands hemsida

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Dela på facebook
Dela på linkedin

Om mig

100.000 steg är en blogg med många steg vandring och inslag av några steg vardagsmotion, träning och små steg för att försöka leva lite mera klimatsmart. Jag som driver den här bloggen heter Marie Gunnarsson, en skåning som större delen av mitt vuxna liv har varit bosatt i Stockholm.

Resa och hälsa är två av mina passioner. På senare år har jag upptäckt att dessa båda kombineras väldigt bra genom vandring. Nya upplevelser och vardagsmotion på ett bräde. I närområdet eller lite längre bort.

Jag ”glamvandrar” gärna för att få det bästa av två världar. Prova gärna att gå några steg i mina fotspår.

Vill du veta lite mera om mig och min blogg? Läs vidare här.