Rimforsa

– en helg med glam vandring

Välkommen. Du är väntad! Ja, de orden genomsyrar en vistelse på Rimforsa Strand. Och det är en känsla vi har från bokning till att vi lämnar Rimforsa, att just vi verkligen var väntade. Mumma för själen efter en lång corona-vinter.

Vi har känt oss lyckligt lottade under pandemin som har vandring som fritidsintresse. För det är väl en av få saker som det inte har funnits några restriktioner kring. Förvisso har det ibland varit trångt vid rastplatser, men i naturen finns plats för alla. Inför en lite längre tur hemifrån (nästan 25 mil) finns alltid anledning att tänka till. Förutom att verkligen känna sig 110% frisk själv vill jag känna mig trygg med de rutiner som finns på boendet. Och det gjorde vi verkligen på Rimforsa Strand. Ett exempel är frukosten där det finns förberett saker som burkar med müsli i portionsstorlek och flaskor med juice till respektive bord.

Innan vi checkade in hann vi med en vandringstur på Opphemsrundan.

På vägen hem styrde vi kosan mot Stendörrens naturreservat som ligger ca en halvtimme utanför Nyköping. En underbar avslutning på en helg där vi har ägnat åt oss att glam vandra i ordets rätta bemärkelse.

Bra att veta:

  • Hur tar du dig dit? Kommer du med bil längs E4an svänger du av på väg 34 vid Linköping. Därifrån är det ca 35 km. Det går också att ta tåg till Linköping och sedan Kustpilen vidare till Rimforsa.
  • Vandring. Förutom Östgötaleden som passerar finns också flera rundslingor i närheten. 
  • Boende. Rimforsa strand, så klart. Men även Liljeholmens herrgård erbjuder boende.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Dela på facebook
Dela på linkedin

Om mig

100.000 steg är en blogg med många steg vandring och inslag av några steg vardagsmotion, träning och små steg för att försöka leva lite mera klimatsmart. Jag som driver den här bloggen heter Marie Gunnarsson, en skåning som större delen av mitt vuxna liv har varit bosatt i Stockholm.

Resa och hälsa är två av mina passioner. På senare år har jag upptäckt att dessa båda kombineras väldigt bra genom vandring. Nya upplevelser och vardagsmotion på ett bräde. I närområdet eller lite längre bort.

Jag ”glamvandrar” gärna för att få det bästa av två världar. Prova gärna att gå några steg i mina fotspår.

Vill du veta lite mera om mig och min blogg? Läs vidare här.